Turhat siivoustarvikkeet


Turhakkeita eli turhia siivoustarvikkeita löytyy varmasti joka taloudesta. Toki välillä on mukava kokeilla, että olisiko tuo tehokasta tai säästäisikö tämä juttu aikaa..

Parkettisampoot on pääosin kehitetty Keski-Euroopan vahatuille puulattioille. Suomessa parketti on lähes aina lakattu, joten parkettisampoosta ei ole suuremmin iloa. Oikeastaan ne vain kerryttävät vahakerrosta lattian pintaan. Moppi ja Fairy-vesi, niin puhdasta tulee 🙂

Pyykin huuhteluaine on kehitetty kovan veden alueille. Suomessahan vesi on pääsääntöisesti pehmeää, joten pyykin huuhteluaine on turha kemikaali. Elastaania sisältävät vaatteet (esim. alusvaatteet, ja nyt muodissa olevat tiukat paidat) eivät siedä huuhteluainetta, koska huuhteluaine haurastuttaa elastaanikuitua.

Pled. En edes tiedä, miksi tätä spraytä virallisesti kutsutaan, mutta täysin turha pullo siivouskaapissamme. Sillä kyllä saa spreijatun tavaran ympäristön hengenvaarallisen liukkaaksi, mutta se ei liene tarkoitus 😉

EDIT.

Swiffer duster. Näillä pienillä kuitupalasilla, jotka eivät edes pysy muovirimpulassa (= varren tapainen) kiinni, ei tee mielestäni mitään. En jaksanut edes käyttää koko pakettia, vaan heitin ne pois. Iso, pitkävartinen perinteinen pölyhuisku auttaa valaisinten puhdistuksessa. Ja muuhun pölyn pyyhintään sopii perinteinen rätti.

Mainokset

3 thoughts on “Turhat siivoustarvikkeet

  1. Päivitysilmoitus: Magic.. « Siivousfriikki

  2. Päivitysilmoitus: Kamala keskuspölynimuri « Siivousfriikki

  3. Päivitysilmoitus: Paras wc-altaan puhdistusaine « Siivousfriikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s