Hiusharjat & meikkaustarvikkeet puhtaiksi


Päätin tänään pestä hiusharjat ja meikkausvälineet.

Likaiset välineet ovat paitsi etovia, voivat myös aiheuttaa pitkässä juoksussa oikeita ongelmia; likainen ripsiharja voi herkkäsilmäiselle muistuttaa olemassaolostaan silmätulehduksen muodossa. Ja puuterisienessä elää nopeasti aikamoinen eliöstö…

Ennen pesua harjat on syytä puhdistaa hiuksista. Helpoiten tämä onnistuu piikkikamman avulla (ja luonnollisesti sen piikin kanssa). Sen jälkeen puhtaaseen lavuaariin kädenlämpöistä vettä ja tiskiainetta. Noin 10 minuutin liotuksen jälkeen huuhtelu ja puhtaan pyyhkeen päälle kuivumaan.

Viimeisessä erässä kannattaa pestää meikkisiveltimet ja puuterisienet, sillä ne likaavat pesuveden nopeasti.

Kuuma vesi irrottaa rasvan helpommin … mutta tuhoaa luonnonharjaksiset harjat ja siveltimet. Sen vuoksi on parempi käyttää haaleahkoa vettä – ja riittävästi pesuainetta.

Samassa yhteydessä kannattaa siivota WC:n/kylpyhuoneen kaapin hyllyt. Purnukan/tuubin/ripsivärin kyljessä oleva 3M -logo nimittäin tarkoittaa, että tuote on käytettävä kolmen kuukauden kuluttua avaamisesta. Kaapista tuskin löytyy tuotteita, joiden käyttöaika olisi yli 12 kuukautta. Nyrkkisääntönä voisi todeta: ripsivärit 3 kk, avonaiset purkit joista tuotetta otetaan käsin 6 kk, tuubit 12 kk.

Yliaikaiset, bakteeriviljelmiksi pilaantuneet kosmetiikat kannattaa heittää surutta roskiin. (Ja samalla voi ehkä miettiä, mitä tuotteita seuraavaksi ostaa. Ja mitä ei kannata ostaa lainkaan vähäisen käytön vuoksi…) Aurinkorasva ei ole poikkeus, se jos mikä muuttuu tehottomaksi vuodessa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s