Yksi sisään – yksi ulos


Pursuava vaatekaappi lienee tuttu juttu lähes jokaiselle. Toki asunnon säilytystiloja voi aina syyttää, mutta … peiliin katsominen on tehokkaampaa.

Ylipursuavasta vaatekaapista on hankala löytää haluamansa. Vaatteet rypistyvät. Ja saattavatpa jopa napit irrota jos väkivalloin revitään garderobin osasia ulkopuoliseen maailmaan…

Olen havainnut hyvin tehokkaaksi yksi sisään – yksi ulos -metodin. Kun ostan uuden vaatteen, vaikkapa housut, hankkiudun yksistä housuista eroon. Itse asiassa nykyisin jo ennen shoppausreissua tiedän, mikä vaate/asuste ei jatka kanssani kun uuden löydän. Jos en mistään raaski luopua, uuttakaan en saa ostaa.

Tästä huolimatta on välillä syytä tyhjentää kaapit kunnolla. Ihan siksikin, että saa kaappien pölyt pyyhittyä. Samassa yhteydessä onkin sitten hyvä käydä läpi, josko jotain on käynyt tarpeettomaksi:

  • väärä koko
  • käytön puute
  • muuttunut maku

Toki kaappiin voi saada tilaa, jos on mahdollista säilyttää kausivaatteet eri paikassa. Tämä on siinäkin mielessä hyvä vaihtoehto, että monet vaatteet tuntuvat kuin uusilta kun niitä ei ole vähään aikaan kaapissa nähnyt.

Kaikkein mieluiten kierrättäisin vaatteet eteenpäin. Huuto.net:ssä voi saada kaupaksi vähän käytettyjä, kalliita merkkivaatteita. UFF ei halua kaikkia halpoja H&M bile-toppeja. Toisaalta strassikoristeet eivät toimi pölyräteissä 😉 Ja sitten on jäljellä se huonoin vaihtoehto: kaatopaikkajäte.

Olen kuitenkin iloinen, että nykyisin teen aniharvoin impulssiostoksia. Alennusmyynteihinkin menen ostoslistan kanssa, jos listalla on mustat kävelykengät en halua tulla kotiin punaisten saappaiden kanssa… Rahaakin säästyy 🙂

Mainokset

One thought on “Yksi sisään – yksi ulos

  1. Päivitysilmoitus: 100 tavaran poisheittohaaste « Siivousfriikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s