Kuivaa kädet!


Näinä A(H1N1)-viruksen aikoina huolellista käsienpesun tärkeyttä on korostettu THL:ta ja STM:tä myöten retrotyylisellä TV-kampanjalla. Hyvä niin. Ikävä kyllä asian tärkeä puoli on unohdettu; nimittäin käsien kuivaus. Ja kuinka se tehdään.

Käsien kuivaaminen puhtaaseen pyyhkeeseen irroittaa pesun aikana ihon pintaan nousseet mikrobit ja parantaa siis huomattavasti pesutulosta. Toisaalta, märät kädet sitovat ja siirtävät bakteereita jopa 500-kertaisen määrän kuiviin käsiin verrattuna. Kostea ja lämmin ympäristöhän on bakteereille oikein suotuisa.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että käsipyyhkeet on syytä vaihtaa ja pestä tiuhaan tahtiin. Sikaflunssaohjeissa jopa mainitaan, että jos taloudessa on yksi sairastunut, niin jokaiselle perheenjäsenelle pitäisi olla oma käsipyyhe.

Kuumailmakuivaaja? University of Westminsterin tutkimuksen mukaan niiden on todettu lisäävän bakteereja jopa 194%:lla jopa 2 metrin säteelle laitteesta. Kovaäänisiä, tyhjänpäiväisiä laitteita siis. Itse kutsunkin niitä ’kuumailmahuutajiksi’.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s