Optikon liuos


Helsingin Sanomien ”Torsti tietää” -palstalla kehuttiin optikon liuosta ikkunoiden pesua ajatellen. Pitihän se kokeilla 🙂

… etenkin kun ainekset löytyivät omasta kaapista: astianpesuainetta, Sinolia ja vettä. Suihkupulloon lämmintä vettä, muutama tippa astianpesuainetta ja Sinolia sen verran, että liuoksen tilavuudesta 10% on Sinolia. Esimerkiksi tavalliseen, noin 6 dl:n suihkupulloon Sinolia tarvittaisiin noin 3 korkillista.

Liuos toimi hyvin: astianpesuaine pienentää pintajännitystä ja Sinolin sisältämä alkoholi nopeuttaa kuivumista (vähentäen raitoja). Liuos on myös edullinen, alle 30 senttiä litra. Kaupan hyllyltä löytyvien ikkunanpesuaineiden hinta on 10-kertainen, ja niistä tulee ylimääräistä roskaakin, sumutinosathan menevät roskiin pullon mukana.

Kiitos Torsti – ja optikot!

Toki vanhat tärpit on huomioitava edelleen, kuivaamiseen käytettävän lastan on oltava laadukas. Liian kova lasta jättää huonon jäljen, samoin kulunut kumilasta. Lasta pitää kuivata esim. vanhaan pyyhkeeseen ennen uutta vetoa. Aurinkoinen sää ei sovi ikkunoiden pesuun, ja liiallinen vedellä lutraaminen ei tee puhtaampaa tulosta.

Optikon liuos sopii luonnollisesti myös muiden lasipintojen puhdistukseen, peililiukuovista lasipöytään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s