Putipuhdasta vaivalla


… tai ainakin siltä tuntuu astioita käsin tiskatessa 😉

Onneksi nykyisessä taloudessamme on tiskikone, mutta opiskelu- ja ulkomaan vuosina käsintiskaus tuli kyllä tutuksi. Ei se suosikkipuuhaani ole, toisaalta lopputuloksen näkee pian. Tärkeimpiä asioita ovat:

  1. tiskausjärjestys
  2. riittävän kuuma vesi
  3. oikea määrä käsitiskiainetta

Tiskausjärjestyksestä en tingi. Paras lopputulos syntyy mahdollisimman puhtaalla pesuvedellä. Sen vuoksi vähiten likaiset astiat, kuten juomalasit, pestään ensin. Lopuksi pestään ruoanvalmistus- ja rasvaiset astiat. Rasvaiset paistinpannut pesen kaksivaiheisesti, eli otan pannuun pesuvettä ja harjan kanssa pesen pannun toisessa tiskialtaassa. Vasta toisessa vaiheessa pesen pannun tiskialtaassa olevallaa pesuvedellä. Tämä temppu toki vaatii, että tiskialtaita on kaksi.

Riittävän kuuma vesi on hyvän lopputuloksen takana. Toisaalta, tiskaajan kädet antavat oman rajansa lämpötilalle…

Oikea määrä käsitiskiainetta, liian pienellä määrällä rasva ei irtoa. Liian suuri määrä tarkoittaa pitkiä huuhtelusessioita. Ja tiskiainehan laitetaan altaaseen vasta sitten, kun altaassa on riittävästi vettä. Muuten seurauksena on vaahtoa, paljon vaahtoa…

Lopuksi tiskipöytä ja sen ympäristö pyyhitään, tarvittaessa tiskipöydän voi pestä pesuvedessä kastellulla tiskiharjalla. Tämän jälkeen onkin kuivauskaapissa putipuhdasta (vaivalla) 🙂

EDIT: Zepa aiheellisesti muistutti käsineiden käytöstä. Totta on, että yhdistelmä kuumavesi ja astianpesuaine vetää pois rasvan – myös omista käsistä. Keskiäkäinen tiskaaja tai ei ;), etenkin talvella kun ilma on kuivaa, käsin tiskatessa on hyvä pitää käsineitä.

Mainokset

One thought on “Putipuhdasta vaivalla

  1. Kääk, kuka tiskaa paljain käsin?? Mulla kädet olisivat heti avohaavoilla jos kuuma vesi ja pesuaine pääsevät kimppuun yhtäaikaa… Muutkin keskiäkäiset tutut on hyvin suostuvaisia tiskaamaan hanskat kädessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s