Asetoni


Idea tähän postaukseen tuli lukijatilastoista: ”jäljet muovimatossa”.

Olen itse käyttänyt menestyksekkäästi asetonia, eli kostuttanut vanutupon kynsilakanpoistoaineella. (Asetoniton kynsilakka ei tietenkään sovi.)  Tämän jälkeen luonnollisesti pyyhintä kostealla rätillä, koska asetonilla on terveysvaaransa. Ennen kovin näkyvän paikan puhdistusta kannattaa testata materiaalin sietokykyä vaikkapa jossakin nurkkakohdassa…

Asetonilla voi myös pyyhkiä silikonisaumojen lähistöt; epäsiististi laitettu silikonisauma kun tuppaa keräämään kaikenlaista töhnää.

Ystäväpiirin kokemuksien perusteella varoittaisin, että lastenvaunujen kumirenkaat saattavat jättää muovimattoon ikuiset jäljet, jotka eivät lähde millään konstilla pois. Joten kannattaa hankkia suojamatto tai rengassuojat, jos aina säilyttää lastenvaunuja muovimatolla.

Ammattikäyttöön asetonia myydään jopa isommissa pakkauksissa:

Mainokset

2 thoughts on “Asetoni

  1. Kerropa kuin asetonia uskaltais käyttää tommosen ”karhean ” lattialaatan päälle (saunatilat) pärähtäneistä jäljistä??????????? Salaa vaivihkaan..?

    • Jos kyseessä on keraaminen, lasitettu lattialaatta, niin itse uskaltaisin puhdistaa sen asetonilla. Tosin vielä tehokkaampi puhdistusaine on joku pH-arvoltaan matala kylppärinpuhdistusaine, esim. Cif. Suihkutus kuivaan pintaan ja 5-10 min vaikutus, kunnon harjaus sekä huuhtelu. Kovin pinttynyt lika saattaa vaatia pari puhdistuskertaa. Kannattaa pestä koko laatta-alue, koska muuten pesty ja pesemätön alue saattavat erota toisistaan paljonkin 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s