Marseille -saippua


Edellisessä kaudenvaihto-postauksessa siirrettiin talvivaatteet kesäteloille. Samassa yhteydessä pesen paksut talvinahkakäsineet.

Ehdottomasti ainoa oikea vaihtoehto nahkan pesuun on Marseille-saippua. Perinteinen ranskalainen saippua on korkean rasvapitoisuutensa ansiosta loistava tuote; se ei pese tuotteen (nahkakäsine tai villasukka) omaa rasvaa pois. Oma suosikkini on perinteinen kissasaippua; Le Chat. Marseille -saippuaa myydään nykyään nestemäisenäkin, mutta en ole vakuuttunut sen sopivuudesta tähän hommaan..

Nahkakäsineiden pesu on helppoa; kastelu haalealla vedellä, sen jälkeen käsineet käteen ja kuin käsiä pesisi – käsineitä hierotaan Marseille -saippuaan. Tämän jälkeen huuhtelu haalealla vedellä, jotta lika huuhtoutuu pois. Kovin huonokuntoisiin käsineisiin voi tämän jälkeen hipaista pintaan vielä hieman saippuaa, jotta saippuan oliiviöljy hoitaisi nahan pintaa.

Hansikkaat on hyvä laittaa kuivumaan vanhan pyyhkeen päälle. Ei missään tapauksessa patterille, sillä kuten vanha sanonta kertoo ”missä voi sulaa, siellä nahka palaa”. Narulle ripustaminen on huono vaihtoehto, vaikka käsine kuivuisi nopeammin, siihen jää kuivatustavasta jäljet.

Vinkki: tummat nahkakäsineet värjäävät saippuan, joten uuden saippuan leikkaaminen pienemmiksi paloiksi voi olla hyvä ajatus. Tällöin yksi pala voi olla varattuna vain nahkakäsineiden pesuun.

Ensimmäisellä pesun jälkeisellä käyttökerralla käsineet saattavat tuntua jäykiltä koppuroilta, mutta päivän käytön jälkeen ne ovat entisensä 🙂

Mainokset

5 thoughts on “Marseille -saippua

  1. Ensimmäisellä visiitillä blogissasi. Tämähän on hyödyllisiä vinkkejä pullollaan 🙂

  2. Pikku kommentit.
    1) Kissasaippuan pääraaka-aine on palmuöljy. Muissa marseille-saippuoissa käytetään myös oliiviöljyä tai muita kasviperäisiä öljyjä. Saippuan väri (mitä valkoisempi) kertoo palmuöljyn määrän.
    2) Kun peset nahkaa, vältyt koppuroilta kun vähennät vettä. Saippuan vaahto (esim kuivahkolla pesusienellä tuotettua) puhdistaa varmasti, ja pelkkä vesi ei täytä nahan huokosia ja kuivata niitä. Kostea rätti tai sieni (riippuen siitä miten herkkää nahka on) on ”huuhdonnan” ainoa suotava apuväline.

  3. Päivitysilmoitus: Lisävinkkejä Marseille-saippuan käyttöön « Siivousfriikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s