Pinnat imevät likaa?


Ellu kyseli kommentissaan, että mikä mahtaa mättää kun wc-tilan pinnat tuntuvat imevän likaa perusteellisesta puhdistuksesta huolimatta. 😦

Välittömästi tuli mieleen pintojen kuluneisuus. Jos joku aiempi asukki on syövyttävillä aineilla USEIN pintoja jynssännyt, voi tuloksena olla hauras pinta joka on vaikea pitää puhtaana. Siihen ei ole oikein muuta keinoa kuin remontti eli pintojen vaihto uudempiin.

Kannattaa kuitenkin ensin kokeilla tehosiivousta, eli

  1. Pesu emäksisellä pesuaineella, kuten Ajax (pH n. 10). Suhteellisen vahva liuos irrottaa saippua- ja likajäämät. Kunnon huuhtelu.
  2. Pesu happamalla pesuaineella, kuten Cif kylpyhuone. Hapan pesuaine irroittaa kalkkijäämät, joihin emäksinen pesuaine ei tehoa. Kunnon huuhtelu.
  3. Pintojen pyyhintä laimealla käsitiskiaineliuoksella, jotta pinnoista tulisi hieman likaa hylkivät.

Tehosiivous on oma urakkansa. Jos lattiakaivo ja/tai kosteuseristys on puutteellinen, veden kanssa ei sovi lotrailla vaan huuhtelun sijasta pinnat on pyyhittävä. Ja se on hidasta 😦

Ettei postaus jäisi ristiriitaiseksi, niin selvennettäköön: vahvoja emäksiä että happamia pesuaineita on hyvä käyttää silloin tällöin, pinttyneen lian ja/tai kalkkikertymien poistoon. Jokaviikkoisessa siivouksessa ne kuluttavat suotta pintoja. Ilmiön huomaa vaikkapa vanhemmassa hotellissa: pinnat on vuosien saatossa pesty karheiksi, kun jokaisen asiakkaan jälkeen käytetään vahvoja pesuaineita.

Mainokset

2 thoughts on “Pinnat imevät likaa?

  1. Kiitos vinkeistä! Täytyypä kokeilla. Edellisestä asukkaasta tiedän sen verran, etten usko pintojen hänen käytössään kovinkaan kuluneen – ainakaan liiallisen puhdistuksen takia. Ja lattiakaivokin löytyy, joten huuhteleminen tulee olemaan hieman helpompaa 🙂

  2. Pidän peukut pystyssä! Kovin pinttynyt kalkkikerros ei välttämättä irtoa yhdellä kerralla, joten toinen kierros happamalla kylppäripesuaineella jonkin ajan kuluttua voisi olla ihan hyvä juttu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s