Kamala keskuspölynimuri


Turhista siivousvälineistä olen kirjoittanut aiemminkin, ja listaa voisi jatkaa: keskuspölynimurilla.

Nykyisessä vuokra-asunnossa tällainen turhake on. Niin huono, että käyttökertoja on takana vain 2, muuten olen imuroinut omalla Dysonillani.

Ensin luulin, että vika on vain tässä yksilössä, kenties huonossa asennuksessa, putkitukoksessa, tms. Kunnes sitten googlasin ja havaitsin, etten suinkaan ole ainoa tyytymätön. Merkistä riippumatta tyytymättömiä riittää. Rikkoutuneita piirikortteja ja kahvakäynnistimiä, sekä palaneita moottoreita. Mutta ennen kaikkea: yleisin kommentti oli ”imuteho on huonompi kuin tavallisessa imurissa”. Miksi imuri ostetaankaan? 😉

Oma kokemukseni:

 • erittäin huono imuteho
 • huono lattiasuulake
 • huonekalu- ja rakosuulakkeet pitää itse kantaa (eivät kulje kätevästi mukana, kuten tavallisessa imurissa), tämä on suuri ongelma, koska joka huoneessa on sohva ja/tai imuroitavia tasoja
 • pitkä letku on rasittava, erityisesti portaissa, ja letku on hankala säilytettävä (pelkästään telineeseen asettelussa meinaa palaa käämi)
 • imurin ääni on toki pienempi kuin tavallisen, mutta … taloyhtiössämme ei ole äänenvaimentimia ulostuloputkissa, ja naapurin imurointi kuuluu sisään asuntoomme

Vertailukohtana siis pieni, ketterä Dyson. Dysonin läpinäkyvä pölysäiliö myös kannustaa imurointiin, kun lopputulos eli kerätty pöly ja roskat näkyvät.

Ymmärrän kyllä, jos joku pitää keskuspölynimuria näppärämpänä kuin ikivanhaa perässä raahattavaa köntystä, mutta itse en aio koskaan hankkia keskuspölynimuria. Ilman laadusta puheenollen Allergialiiton mukaan ilman laadun suhteen ei ole eroa, onko käytössä keskuspölynimuri vai HEPA-suodattimella varustettu tavallinen imuri. Luonnollisesti imurointitulokseen vaikuttaa suodattimen kunto sekä pölysäiliön/-pussin täyttöaste.

Ja lopuksi: testissä oli AirVac -merkkinen keskuspölynimuri.

Mainokset

3 thoughts on “Kamala keskuspölynimuri

 1. Minäkin olen Dyson ihminen. Erityisen hyvänä pidän tuota läpinäkyvää säiliötä. Todellakin inspiroi imuroimaan. Säiliö tulee meidän koiraperheessä täyteen hetkessä.

  Ainoat viat ovat meluisuus (jonka vähentämisen eteen Dyson tekee jatkuvasti kehitystyötä) ja minusta huono tuntuma. Meidän vanhassa Electroluxissa oli parempi ote. Näistä huolimatta Dyson on kyllä tosi hyvä.

 2. Itse olen miettinyt keskupölynimura ikäänkuin arjen helpottajaksi. En todellakaan ole edes kuvitellut aloittavani letkujen kanssa touhuilua, mutta mielessä on käynyt, josko asentaisi sokkeliluukkuja muutaman kriittisiin kohteisiin, kuten portaikko, eteinen ja keittiö ja joihin voisi harjalla (tai suurimmassa kiireessä sukan pohjalla) pyhkäistä tipahtaneet muruset, hiekan tai koirankarvavillakoiran, joka leijailee esiin jostain.

 3. Pakko olla täysin eri mieltä kirjoittajan kanssa. Nykyaikainen keskuspölyimurin tulisi olla vähintään yhtätehokas, kuin perinteisen imurin. Keskuspölyimuri ei myöskään levitä pölyä ympäristöön. Esim. Puzer

  Meillä on Dysonin pölyimuri ja se on aiva pas*a!!! Siis oikeasti en ole käyttänyt ikinä niin huonoa imuria. Vaimoni vihaa sitä ja minä myös!
  1.) tehoton
  2.) kömpelö
  3.) täynnä särkyviå halpoja muoviosia (hajonnut mm. Putken kannatin)
  4.) täysin ylihinnoiteltu
  5:) todella kömpelö
  6.) virtajohto naurettavan lyhyt about 3m pitkä!!!

  En siis kertakaikkiaan löydä mitään hyvää dysonin tuotteista, muuta kuin markkinointi ja ulkoasu. Suosittelen mieleä mielummin jos haluaa perinteisen imurin.

  olen jutellut muidenkin dysonin omistajien kanssa ja tähän mennessä kaikki haukkuneet täysin lyttyyn lukuun ottamatta yhtä henkilöä, joka ei edes itse siivoa koskaan. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s