Liotus


Downshifting eli hidastaminen tuntuu olevan kovin muodikasta. Itse suhtaudun asiaan hieman kaksijakoisesti, mutta se olisi varmaan enemmän toisen blogin aihe…

Joskus siivotessa kuitenkin kannattaa hieman hidastaa.

Liotus, pidempi vaikutusaika siis. Vaivaa säästyy, sekä rahaa että ympäristöäkin, jos kemikaalikuorma pienenee eli pesuaineita käytetään vähemmän.

  • WC-istuimen seinämiin kannattaa laittaa pesuaine n. 10 min ennen pesua. Välissä ehtii pestä vaikkapa käsienpesualtaan ja peilin.
  • Kylpyhuonetta pestessä kannattaa kalkkia irroittavan pesuaineen antaa vaikuttaa 10-15 min.
  • Todella likaisia ja tahraisia pyykkejä pestessä kannattaa tarkastaa, josko omasta pyykinpesukoneesta löytyy liotus-lisäohjelma. Ohjelman kesto kasvaa, mutta samalla pyykinpesuainemäärällä tulee puhtaampaa.
  • Astioiden liotus ennen käsin- tai konetiskiä säästää vaivaa, eritoten puuro- ja riisikattilat/-astiat kannattaa liottaa. Puurokertymä tiskikoneen siivilässä ei naurata 😉 Toisaalta rasvaisia astioita on turha liotella, koska rasva irtoaa vasta kuuman veden ja pesuaineen voimalla.

Liottaminen voi aiheuttaa myös tuhoa. Puu (vaikkapa parkettina tai huonekalujen viilupintana) ei vedellä lutraamisesta pidä. Silkki ja villa herkkinä luonnonmateriaaleina eivät myöskään kestä liottamista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s