IKEA blues


Myönnän, on tullut käytyä Ikeassa. Useammassakin EU-maassa…

Myytävistä tuotteista voidaan olla montaa mieltä, mutta siniset Frakta-ostoskassit ovat osoittautuneet enemmän kuin hintansa väärteiksi. Iso kassi on näppärä muuttaessa, sillä siihen mahtuu iso määrä tekstiilejä. Lyhyet kantohihnat voi solmia, ja isommista kantaa olalla vaikka useampaakin kevyttä kantamusta samanaikaisesti.

Keskikokoisesta Frakta-kassista on taas tullut todella hyvä kierrätyskassi. Lasipurkit sekä sisäkkäin ahdetut kartonkipakkaukset siirtyvät kätevästi autoon pitkien kantohihnojen ansiosta (lyhyet kantohihnat kannattaa solmia, kuten muuttaessakin). Kassi ei itse kilise eikä kolise, ja tyhjänä se ei vie tilaa kuten hankalat muoviastiat. Kassi on lisäksi helppo huuhdella puhtaaksi. Paperikassihan ei kestäisi suuria lasipurkkimääriä, ja peseminen on luonnollisesti mahdotonta. (Sen sijaan paperikassissa on kätevää viedä kierrätettävät paperit kierrätyspisteeseen.)

Mainokset

4 thoughts on “IKEA blues

  1. Törmäsin jossain jätelaitoksen tiedotteessa kieltoon että ruskeita paperikasseja ei saisi laittaa kierrätyspaperien joukkoon!

    • Olet oikeassa, tutustuin kommenttisi perusteella itsekin HSY:n ohjeisiin ja paperikassit eivät kuulu paperinkierrätykseen … vaikka niitä siellä paljon on. Hmmm. Nyt pitäisi keksiä joku näppärä kuljetusmuoto kierrätyspaperille. Periaatteessa paperit voisi tyhjentää paperikassista, ja sitten heittää paperikassin pahvin keräykseen, mutta äkkiä pienet liput ja laput levähtävät ympäri keräyspaikkaa 😦

      • Ehkä tiesitkin jo, että värilliset paperikassit voi laittaa paperinkeräykseen. Ruskeat taas käyvät kartonkikeräykseen. Kannattaa siis laittaa lehdet ja muu paperiroska värillisiin paperikasseihin ja kartongit niihin ruskeisiin.

        Kiitos hyvästä blogista, olen seurannut sitä varmaan sieltä alkuajoista lähtien ja saanut monia hyviä vinkkejä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s