Maustekaapin raivaus


Raivaan aina vuoden vaihteessa maustekaapin. Kirjoitan vesiliukoisella tussilla maustepurkkien pohjaan vuosiluvun (esim. nyt tammikuussa 2012 edellisen vuoden eli -11), koska maustepurkkejahan tulee täytettyä monia kertoja ja purkin kyljessä oleva päiväys kertoo vain purkin alkuperäisen sisällön parasta ennen päivän. Ja sehän voi olla vaikka 1997! 🙂

Samassa yhteydessä nakkaan vesilinnulle vanhentuneet mausteet, ja katson tarvitseeko joku purkki pesua. Yleensä ei, koska pyrin pesemään purkit täytön yhteydessä.

Mausteethan tulisi säilyttää kuivassa ja viileässä, ei siis siinä lieden yläpuolella liesituulettimen hormia peittämässä olevassa kaapissa. Niin minä kuitenkin teen 😉 Toisaalta säilytän purkeissa vain eniten tarvitsemiani mausteita ja yrttejä, harvemmin käytettyjä säilytän pusseissa. Maustepussit eivät ole kovin käteviä, mutta niissä sisältö pääsee paljon vähemmän hapen kanssa tekemisiin ja alkuperäisestä pussista parasta ennen -päiväys on helposti nähtävissä. Toisaalta nuo maustepussit vievät vähemmän tilaa kuin purkit, ja siksikin tuo säilytysvaihtoehto on osoittautunut ihan toimivaksi.

Ja vielä lisävinkki: maustepurkkien täyttöä helpottaa leivinpaperista tehty ”kertakäyttösuppilo”, jonka avulla on paljon helpompi kaataa täyttöpussin sisältö purkkiin, jossa on yleensä aika kapea suu-aukko.
Tavallinen muovisuppilo ei toimi mielestäni niin hyvin, koska etenkin talvella staattinen sähkö sitoo hienot mausteet suppilon pintaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s