Tiskiharjan elinkaari


Tiskiharja on yksi tärkeimmistä siivousvälineistäni; käyttöä löytyy niin keittiössä kuin WC:ssä, ja näin kesällä ulkonakin…

Haluan keittiössä tiskata mahdollisimman hyväkuntoisella ja siistillä tiskiharjalla. En kertakaikkiaan ymmärrä, miten joku luulee saavansa puhdasta jälkeä muovivarrella, jossa on harjakset lytyssä ja ne jäljellä olevatkin ruskeita liasta … Toisaalta keittiön ulkopuolella hieman käytettykin tiskiharja riittää, siksi olen jo pitkään kierrättänyt tiskiharjat. Eli kun tarvitsen ”uuden” tiskiharjan keittiön ulkopuolelle, niin laitan keittiön tiskiharjan tiskikoneeseen ja konepesun jälkeen se siirtyy uuteen osoitteeseen. Keittiöön otan iskemättömän kappaleen.

Käyttökohteita kyllä riittää:

  • WC
  • kylpyhuoneen lattiakaivo, jonka heitän käytön jälkeen roskiin (useinmiten otan tähän kertakäyttöön WC:ssä olleen tiskiharjan)
  • terassille, puutarhakalusteiden pesua helpottamaan
  • grillin yhteyteen
  • potta-aika on jo ohi, mutta sisentäjän pesuun oma tiskiharja, jota säilytän lasipurkissa WC:n kaapissa

Tiskiharjojen laadussa on eroja, aivan halvimmat eivät kauaa kestä. Toisaalta kaikkein kalleimmissa hinta-laatusuhde ei ole yhtään sen parempi, ja ”kierrätysjärjestelmäni” ansiosta tiskiharjoille tulee ihan riittävän elinkaari muutenkin, enkä rupea puljaamaan minkäänlaisten vaihtopäiden kanssa. Muunmuassa Iltalehden ja Kuningaskuluttajan testeissä Sinin tuotteet ovat pärjänneet hyvin, ja kyllähän ne minunkin kriteerini täyttävät:

  • litteä raaputuspää
  • riputuskoukku sekä
  • varsi ilman syviä, likaa kerääviä uria.
Mainokset

One thought on “Tiskiharjan elinkaari

  1. Tuo onkin mielenkiintoinen juttu tuo SINI. Minä kannatan päiden kierrättämistä pienenä ekotekona mutta päänsärkyä aiheuttaa kyllä se, että harjan varsi, jonka pitäisi pysyä kohtalaisessa kunnossa ”vuosikausia” päätä vaihdettaessa sisältää juurikin mainitsemasi uria. Tiskaan harjani tiskikoneessa varsin usein jonkin asteisen hygieenisyyden säilyttämiseksi varesssa, mutta urat ovat valitettavat. Ehkä minun pitää käydä tutkimassa josko SINIn valikoima olisi tuonut uutta muotoilua vaihtopäätiskiharjanvarsiin….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s