Poreammeen desinfiointi


Oman talouden poreamme on sisätiloissa, mutta tämä postaus lienee hyvinkin ajankohtainen ulkoporeammeiden haltijoille…

Normiammeeseen tai paljuun nähden poreamme vaatii yhden ylimääräisen askareen: poretta tuottavat suuttimet on puhdistettava. Kemiallinen puhdistus tehdään natriumdikloori-isosyanuraatilla. Kyseessä on vaaralliseksi kemikaaliksi luokiteltu aine, jota yleisesti käytetään desinfiointiin (shokkiklooraus).

Poreammeeseen lasketaan kylmää vettä niin paljon, että suuttimet peittyvät, ja tämän jälkeen veteen laitetaan 4 gr eli vajaa ruokalusikallinen natriumdikloori-isosyanuraattirakeita. Poreammetta käytetään muutama minuutti, tämän jälkeen vesi lasketaan pois ja amme huuhdellaan. Olen tämän jälkeen pessyt ammeen, suihkuseinän ja kaakelit kylpyhuoneen pesuaineella kalkin poistamiseksi. On tärkeää huomioida, että natriumdikloori-isosyanuraatti saattaa kehittää myrkyllisiä kaasuja happojen kanssa, joten kalkinpoistopesua ei voi tehdä samanaikaisesti, vaan vasta desinfioinnin ja huuhtelun jälkeen.

Olen suorittanut desinfioinnin kahdesti vuodessa, desinfiointiaine on ympäristölle haitallinen ja toisaalta poreamme on vain oman perheen vähäisessä käytössä. Yleisemmissä tiloissa olevat poreammeet ovat toki asia erikseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s