Jauhetaan kristalleja eli kahvimyllyn puhdistusta


Postasin aiemmin espressokeittimen puhdistuksesta, nk. takaisinhuuhtelun avulla. Kahvipapujen rasvaa jää luonnollisesti kahvimyllyynkin jauhamisen yhteydessä, joten tämänkertainen postaus koskee kahvimyllyn puhdistamista.

Perusteellisempi kahvimyllyn puhdistaminen vaatii purkamista, ja samassa yhteydessä kannattaa harkita myllyn terien vaihtoa. Postaukseni koskee kuitenkin hieman pienempää, puhdistuskristallien avulla tehtävää, siivousta.

Tyhjään kahvimyllyyn kaadetaan pussillinen Puly Grind -kristalleja, ja niiden päälle laitetaan yksi annos papuja (eli noin pari ruokalusikallista). Annetaan myllyn käydä (jauhatuskarkeus saa olla se, mitä normaalisti pavuille on käytetty), kunnes papusäiliö on tyhjä. Jauhamistulos heitetään roskiin. Tämän jälkeen jauhetaan yksi annos kahvipapuja, jotta mahdolliset kristallijäämät saadaan pois. Tämäkin jauhamistulos heitetään pois – tai vaihtoehtoisesti käytetään espressokoneen puhdistamisen jälkeiseen kahviannoksen valmistamiseen (joka kaadetaan viemäriin). Tämän jälkeen mylly on taas valmiina käyttöön.

Laadukas kahvi on kallista, joten olen yrittänyt optimoida kahvimyllyn puhdistuksen siten, että puhdistan espressokoneen ja kahvimyllyn samanaikaisesti. Espressokoneen takaisinhuuhtelun jälkeenhän pitää valmistaa yksi espressosatsi suoraan viemäriin, niin tähän tarkoitukseen voi hyvin käyttää tuota kahvimyllyn puhdistuksen jälkimmäistä jauhatustulosta. Olen myös yrittänyt ajoittaa laitteiden puhdistukset siten, että käytän kahvipapupussin pohjia eli haaskuuseen menevät pavut eivät ole tuoreimmasta päästä.

Puly Grind -puhdistuskristalleja myyvät ainakin nettikaupat, ja samoilla postikuluilla kannattaa tilata muitakin kahvilaitteiden puhdistusvälineitä ja -aineita.

Mainokset

2 thoughts on “Jauhetaan kristalleja eli kahvimyllyn puhdistusta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s