Espressokeittimen kalkinpoisto


Olen aikaisemmin kirjoittanut espressokeittimen puhdistuksesta nk. takaisinhuuhtelun avulla, mutta kalkinpoistosta en ole vielä postannut…

Tarkista ensin keittimen käyttöohjeista tai netin avulla, millaista kalkinpoistoa valmistaja suosittelee. Seuraava ohje EI SOVI keittimelle, jossa on alumiiniboileri (esim. Gaggia Classic).

Suoritan oman keittimeni kalkinpoiston seuraavasti:

  • Kaadan pussillisen Puly descaler -jauhetta yli litran kokoiseen kannuun
  • Keitän vedenkeittimellä litran kiehuvaa vettä, ja kaadan sen jauheen päälle
  • Sekoitus, ja muutaman minuutin odotus, jonka jälkeen kaadan liuoksen keittimen tyhjään vesisäiliöön
  • Laitan keittimen päälle, ja lasken vettä grupon läpi niin kauan, että läpi tuleva neste on varmasti kalkinpoistoliuosta.
  • Annan koneen olla päällä, ja noin puolen tunnin kuluttua lasken lisää liuosta grupon läpi. Noin tunnin kuluttua lasken jälleen lisää liuosta grupon läpi. Tämän jälkeen tyhjennän vesisäiliön, ja huuhtelen sen.
  • Täytän vesisäiliön puhtaalla vedellä, ja lasken puhdasta vettä grupon läpi riittävästi, jotta koneen sisuksissa olevat kalkinpoistoliuosjäämät tulevat varmasti ulos.

Olen tehnyt kalkinpoiston noin kahdesti vuodessa, koska keitin on käytössä lähinnä viikonloppuisin ja vesi on sangen pehmeää eli kalkinpoisto tarve on pieni. HX-koneiden kalkinpoistoon on omat jipponsa, niistä voi lukea vaikkapa Ristretto -foorumilta.

Mainokset

One thought on “Espressokeittimen kalkinpoisto

  1. Päivitysilmoitus: Espressokeittimen puhdistus « Siivousfriikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s