Paperien arkistointia


Koulujen alkaessa tulee mietittyä papereiden säilyttämistä… Vaikka maailma digitalisoituu, niin huushollin käyttöohjeet, erityislapsen diagnoosipaperit ja lehdistä kerätyt ruokaohjeet on mukavampi säilyttää jotenkin organisoidulla tavalla.

Oma suosikkini on kartongista tehty lehtikotelo:

  • säilytettävät paperit on nopea sujauttaa ylhäältä avoimeen lehtikoteloon ilman rei’ittämistä
  • isompiin paperinsäilytyslaatikkoihin verrattuna lehtikotelot ovat mobiileja ja ne voi säilyttää siellä, missä käyttöäkin on eli ruokaohjeet keittiössä jne.
  • tyhjän lehtikotelon voi taittaa takaisin litteään kuljetusmuotoon
  • lehtikotelot ovat halpoja ja halutessa voi valita mieleisen kuosinkin (tai uutterampi vaikka tapetoi ne sävy sävyyn 😉 )
  • elinkaaren lopussa lehtikotelon voi viedä pahvinkeräykseen, tavallisten kansioiden ollessa sekajätettäkotelo

Ainoa huono puoli on se, että lehtikotelot ovat usein sangen leveitä, n. 8-10 cm, eli muutamalle paperille ei kannata uhrata omaa lehtikoteloa, vaan pitää tehdä ”koontikotelo”, jossa eri aihepiirit voi erottaa esimerkiksi kirjoituslehtiön taustapahvilla.

Alkuperäiseen tarkoitukseen, eli lehtien säilyttämiseen, en koteloita juuri käytä… Laitan lehdet kiertoon ne luettuani, koska kovin harvoin lehti on niin ihana, että jaksaisin sitä vuosia myöhemmin lukea.

Olen ulkomailla asuessani myös hankkinut muovisen asiakirjasalkun, johon voi kerätä pieniä määriä eri aihepiireihin liittyviä papereita. Salkku on kätevä, jos papereita pitää kuljettaa mukana.

salkku

Toimistosta tutut riippukansiot vaativat oman kiskollisen laatikoston, ja yksi taitettu kartonki ei jaksa kannatella suuria paperimääriä, testattu on 😉

Arkistoipa papereita miten hyvänsä, niin aika ajoin on syytä tehdä raivaus eli tarpeettomat paperit kerätä paperikassiin ja viedä ne paperinkierrätykseen, toki henkilötietoja sisältävien papereiden arkaluontoisuuden huomioiden.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s