Cillit BANG ja lika on poissa – ja saumalaastit myös..


Olen käyttänyt kylpyhuoneen laattojen ja hanojen pesuun eri merkkisiä puhdistusaineita. Hiljattain mukaan tarttui Testfaktan testivoittaja Cillit BANG bathroom cleaner. Tehokas pesuaine, itse asiassa liiankin tehokas … Nimittäin saumalaastiakin lähti mukana, vaikka noudatin pullossa olevaa käyttöohjetta max. 5 minuutin vaikutusajasta.

tiles

Ensimmäinen ajatus oli, että heitän pullon pois. Asiaa mietittyäni totesin, että onhan tälle ”tuholaiselle” käyttöäkin: vesihanojen puhdistuksessa ja valkoisten silikonisaumojen (käsienpesualtaan ja laattaseinän välissä) puhdistamisessa. CB on varmasti tehokas valkoisten lattiasaumojenkin suhteen, joten aineelle on varmasti sinällään tilausta monissa talouksissa. En kuitenkaan käyttäisi tuotetta jatkuvasti laastisaumojen kulumisen vuoksi, etenkin tummemmilla laattapinnoilla saumojen karkailut näkyvät armottomasti.

Mainokset

3 thoughts on “Cillit BANG ja lika on poissa – ja saumalaastit myös..

  1. Saumat ovat herkkiä happamille aineille, joten ne kannattaa kastella ennen happaman käyttöä ja neutraloida vielä sen jälkeen miedosti emäksisellä pesuaineliuoksella.

  2. Teiltä kun löytyy hyviä neuvoja kaikkeen siivoamiseen kysyisinkin tälläistä. Kylpyhuoneessa on peltiseinät jotka ovat elämää nähneet. Pölyä ja tahroja… Kuivausrumpu tilassa ei helpota pölyttömyyttä…. Millä kummalla seinät saa puhtaaksi? kristalli sooda, fairy, kloriitti, jne. kokeiltu… help..

    • Opiskeluajan asunnossa oli ”peltikasetti” kylpyhuoneena, eli pinnoitetut peltiseinät. Olet jo kokeillut emäksiset pesuaineet (pH yli 8), mutta entäpä happamat (pH alle 5, esim. Cif kylpyhuone ja kunnon hankaus vaikutusajan jälkeen)? Kieltämättä materiaali on haastava, koska samanlaista kestoa kuin vaikkapa kaakeliseinässä ei ole.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s