Muovi kiertoon!


Vuoden 2016 alusta ei muovijätteitä ole enää saanut viedä kaatopaikalle, ja tietyille HSY:n kierrätyspisteille ilmestyikin keräysastiat muovia varten. Myönnettäköön, että suhtauduin hieman varauksella muovin kierrätykseen, eihän sitä nyt niin paljon tule…

Kunnes kokeilin käytännössä, lapsiperheessä etenkin pesuainepulloja kertyy yllättävän paljon. Tilavuutta ajatellen muovijätettä näyttäisi meillä syntyvän selkeästi enemmän kuin paperijätettä, mutta vähemmän kuin pahvijätettä. Meille ei tule sanomalehtiä, ja paperihan menee aika tiiviseen tilaan. Muovijäte -pusseihin kerään tyhjät pesuaine- ja mehupullot, värikkäät Skyr-kannet, muoviset leipäpussit… Eli ruokakaupan kautta kotiin tulleet siistit muovit. 03-tunnuksella varustettua PVC-muovia, kuten esim. sadetakkia tai leluja, ei muovikeräykseen saa laittaa.

Energian säästön kannalta ei ole järkevää, että kierrätettävää muovia joutuu kovin pesemään, joten olen pitäytynyt yksinkertaisella huuhtelulinjalla. Kovin likainen muovi menee edelleen sekajätteeseen. Tämä siksikin, että haluan kierrätyslaatikkoni pysyvän hajuttomana, käyn kierrätyspisteellä vain noin kerran kuussa.

Vihertävän mielen lisäksi kotitaloutemme hyötyy siitä, että joka toinen viikko tapahtuva jäteastian tyhjennys riittää entistä paremmin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s